Перерахунок вартості комунальних послуг - це процес коригування рахунків за послуги, що надаються споживачам, у випадках, коли якість цих послуг не відповідає стандартам, встановленим законодавством чи угодою між споживачем та постачальником послуг.

Якщо температура гарячої води в крані виявиться нижче встановленого стандарту, якщо тиск у водопровідних трубах буде недостатнім, якщо в повітрі приміщень, які обслуговуються системами опалення, буде занадто холодно, або якщо буде порушено регламент щодо вивезення побутових відходів, то компанія, що надає ці послуги, повинна скоригувати рахунки для відображення виявлених недоліків.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Відповідно до встановленого порядку, постачальник послуг має здійснити перерахунок та визначити суму, на яку споживачі мають право були зменшити свої платежі.

Крім того, якщо постачальник визнає свою відповідальність у виявлених недоліках, він також повинен сплатити споживачеві штраф, який може бути встановлений законом або угодою.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Гроші / фото: Pinterest
Гроші / фото: Pinterest

Такий перерахунок повинен бути здійснений протягом одного місяця після виявлення проблеми. Якщо споживач подає скаргу, а компанія визнає свою відповідальність та приймає рішення задовольнити вимоги споживача, перерахунок повинен бути здійснений протягом місяця з моменту прийняття відповідного рішення.

Цей процес перерахунку застосовується до всіх споживачів, які користуються послугами відповідного постачальника та постраждали від виявлених недоліків, незалежно від наявності у них заборгованості за ці послуги.

Нагадаємо, українців позбавляють водопостачання: водоканал опинився на межі катастрофи

Раніше портал Знай.ua повідомяв, що, "Водоканал" просить не пити киян воду з-під крана: чому та скільки діє заборона