Славутський водоканал, який забезпечував місто централізованим водопостачанням майже сторіччя, опинився під загрозою через проблеми з отриманням дозволу на використання підземних водних ресурсів.

У 2019 році він надав усі необхідні документи для продовження цього дозволу, але Державна служба геології та надр України затягувала процес ухвалення рішення.

Після звернення до суду їм вдалося домогтися винесення наказу про надання дозволу, але 2024 року знову виникли проблеми.

Мінеральна вода, скріншот: YouTube
Мінеральна вода, скріншот: YouTube

Верховний суд визнав бездіяльність державної служби незаконною, проте вона звернулася до адміністративного суду з позовом про поворот судових рішень, що призвело до анулювання дозволу для водоканалу.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета
Показати ще

Що ж у такому разі робити міськводоканалу? Зупиняти постачання води для мешканців громади, лікарні, навчальних закладів?

Вода / фото: Freepik
Вода / фото: Freepik

Місцевий голова Василь Сидор каже:

"Сьогодні нерідкі приклади, коли у громад забирають землю, ліси, накладають космічні санкції на місцеві теплопостачальні підприємства, а тепер ще й позбавляють людей права користуватися водою. Держава не забезпечила своєчасний розгляд справи, а тепер страждає громада і людей фактично позбавляють централізованого водопостачання."

Наразі Славутський водоканал терміново готує апеляційну скаргу до суду, адже можливе призупинення водопостачання для міста, лікарень та шкіл ставить під загрозу благополуччя місцевого населення.