Уряд України планує значно підвищити податки, щоб забезпечити фінансування військових витрат. Зокрема, передбачається збільшення військового збору з 1,5% до 5% та підвищення податку на додану вартість (ПДВ) на 2-3%.

Про це розповіли чотири народні депутати та урядовий чиновник у коментарі Forbes. Міністерство фінансів готує законопроєкт, який передбачає підвищення ставки ПДВ. Наразі ставка ПДВ становить 20%, але її пропонують підвищити до 22-23%.

гроші
гроші

Передбачається збільшення військового збору, зараз він становить 1,5%. Планується підвищити його до 5% для всіх платників податків. Хочуть ввести військовий збір для підприємців на спрощеній системі оподаткування. Підприємці (ФОПи), які працюють за спрощеною системою оподаткування, також будуть зобов'язані сплачувати військовий збір.

Ці зміни пов’язані зі значними потребами у фінансуванні військових заходів країни. За даними джерел, необхідна сума оцінюється в 400-500 мільярдів гривень.

Популярні новини зараз
50 тисяч українців забиратимуть на війну щокварталу – скільки ще новобранців не вистачає ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар Нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті В Україні більше не вимикатимуть світло в деяких регіонах
Показати ще

податки в Україні
податки в Україні

"Навіть без урахування мобілізації потрібно 400 мільярдів гривень на закупівлю та ремонт військової техніки", – повідомило джерело Forbes.

Очікується, що законопроєкт буде подано до Верховної Ради наприкінці червня – початку липня 2024 року. Важливо зазначити, що це наразі лише плани, і остаточні рішення щодо змін у податковому законодавстві буде приймати Верховна Рада.

Нагадаємо, заплатити податків можна менше: податківці дали важливу інформацію

Вам буде цікаво дізнатися несплата податку на нерухомість: які штрафи вам можуть загрожувати в 2024 році