Кабінет міністрів України запропонував підвищити акциз на пальне, що, на думку Дмитра Левушкина, засновника групи компаній "Прайм" може призвести до збільшення вартості палива на АЗС до 75-80 гривень за літр. Однак він уточнив, що така ціна не очікується найближчим часом.

Левушкін озвучив свою думку в ефірі "Громадське. Студія". За його словами, уряд прагне привести українське законодавство у відповідність до європейського, особливо щодо акцизних податків, щоб наповнювати бюджет.

АЗС
АЗС, фото з pxhere

Левушкін каже, що підвищення українських цін на пальне не так є вимогою Європейського союзу, як рекомендацією. Він зазначив, що хоча запровадження цієї директиви ЄС можна було б відкласти, зараз вона особливо актуальна.

"Ціна на бензин, дизель становитиме десь 1,6-1,8 долара. У нас ми вийдемо десь на 75-80 гривень за літр. За іншим законом також у липні цього року десь на 4 гривні зросте вартість автогазу і кожні півроку ще приблизно на гривню зростатиме".

Популярні новини зараз
Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Крім того, Левушкін сказав, що у липні цього року ціна на автогаз зросте приблизно на 4 гривні і продовжуватиме зростати на 1 гривню кожні півроку.

  • Згодом Дмитро Левушкин уточнив свої слова і сказав, що він "не говорив про 80 ​​гривень найближчим часом".

Раніше ми писали про те, що т ранспортна система України на межі катастрофи: перевізники б'ють на сполох

Крім того, Знай.ua повідомляв, а кцизи на паливо зростатимуть до 2028 року: як змінюватимуться ціни на кожному етапі.