Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на найпопулярніші товари з відділів бакалії.

Йдеться саме про гречану крупу, макарони та рис. Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Бакалія, скріншот: YouTube
Бакалія, скріншот: YouTube

Вартість гречки

Згідно з відкритою інформацією, під кінець травня українські супермаркети знизили ціни на гречку, практично на 2 гривні, якщо порівнювати з тим самим періодом минулого місяця. Так, за 1 кіло гречки беруть у Metro – 24,80 грн., у Auchan – 22,90 грн., у Megamarket – 31,10 грн., у Novus – 22,29 грн. Середня ціна на рівні – 25,27 грн.

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
«Замкнуте коло»: шаманка розповіла, що буде з мобілізацією і чи захистить бронь Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня В Україні хочуть змінити систему соцдопомоги: на що розраховувати людям
Показати ще

Вартість рису

Під кінець травня деякі види рису встигли подешевшати, наприклад, круглий рис знизився в ціні майже на 5 грн. Тк, рис довгий 1 кіло продається в Auchan – 64,60 грн., у Metro – 46,90 грн., у Megamarket по 50,40 грн. Середня ціна: 53,97 грн. А ось круглий рис 1 кіло продається в Metro по 47,30 грн., Auchan - 78,90 грн., Megamarket - 71,30 грн. Середня ціна на рівні – 65,83 грн.

Ціни на рис, скріншот: Minfin
Ціни на рис, скріншот: Minfin

Ціни на вермішель

Ціни на вермішель демонструють стабільність, практично не змінилися. Так, під кінець травня довга вермішель 1 кіло продається в Metro по 24,90 грн., а ось коротка у Novus – 26,49 грн., та у Auchan – 32,30 грн. Такі самі ціни були й у квітні.

Ціни на вермішель, скріншот: Minfin
Ціни на вермішель, скріншот: Minfin

Нагадаємо, подорожчали чи подешевшали: дізнайтесь про зміни цін на кетчуп та майонез.

Раніше повідомлялося, вгамувати спрагу, чи віддати на 10 грн більше? В Україні супермаркети оновили ціни на колу, мінералку та соки.

Також, полуниця, яблука, лимони: як змінилася ціна популярних фруктів.