В Україні спостерігається зниження цін на дизельне паливо, незважаючи на те, що оптові ціни на ресурс зростають. При цьому й подальші прогнози надають водіям привід для радості.

Як змінилися ціни на дизель і чому подібна динаміка не спостерігається з бензином, йдеться в даних моніторингу Консалтингової групи "А-95".

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Гуртові ціни на дизель зростають, але це не заважає вартості палива знижуватись на українських АЗС. За даними моніторингу, з 13 по 20 травня середня вартість дизпалива зменшилася на 0,39 гривні – до 52,94 гривні за літр. Водночас бензин марки А-95 майже стоїть на місці – у середньому подорожчав на 0,03 гривні, до 55,94 гривні за літр.

Ціни на пальне. Фото: enkorr
Ціни на пальне. Фото: enkorr

Популярні новини зараз
Українцям дозволять відкупитися від мобілізації – новий закон вже на підході Мобілізація 2024: як держава "закручує гайки" для ухилянтів Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Експерти зазначають, що секрет здешевлення дизельного пального у гарній націнці - понад 9 гривень за літр. У випадку з бензином - спред збільшився на 0,26 гривні - до 7,08 гривні за літр.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Подальші прогнози не можуть не тішити водіїв, адже є всі шанси побачити подальше зниження цін на дизельне пальне. Умови для цього є. Щодо бензину, то ціни, швидше за все, залишаться на поточному рівні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, акцизи на паливо зростатимуть до 2028 року: як змінюватимуться ціни на кожному етапі.

Також наш портал інформував, доведеться переходити на газ: в Україні вже злетіли ціни на бензин, за скільки продають паливо.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водії навіть не підозрюють, що мають 3400 грн штрафу: юристи підказали, як не потрапити.