Під час війни слід знижувати комунальні тарифи, включаючи тарифи на електроенергію. Про це заявив Юрій Гаврилечко, експерт з економічних та політичних питань.

Юрій каже, що у воєнний час зниження тарифів є необхідністю. Якщо це комусь не до душі, вони можуть оголосити про банкрутство, і на їхнє місце прийдуть інші, зокрема держава:

Тарифи на комуналку / фото: Freepik
Тарифи на комуналку / фото: Freepik

"Знайдуться люди, здатні. Зокрема, це може зробити держава. Адже практика показала, що приватні власники, особливо в енергетиці, за всі роки свого існування зовсім нічого не зробили для того, щоб ситуація в енергетиці покращилася . Крім того, лише загроза банкрутства змушує підприємця впроваджувати інноваційні технології”.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

За словами експерта, ринковий тариф має бути таким, щоб ринок міг його сплачувати. Якщо ціни надто високі для споживачів, є два варіанти: або знизити тарифи, або піти з ринку та стати банкрутом:

"Крім того, тарифи – це довгий процес отримання коштів, а гроші на відновлення потрібні тут і зараз. Адже ніде у світі під тарифи та за рахунок тарифів не йдеться про оновлення фондів. Все це робили або своїми коштами, чи кредитними грошима".

Нагадаємо, в одоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Раніше ми писали про те, що українців налякали прогнозом про відключення світла – не лише влітку страждати доведеться