Українці говорять про можливе підвищення цін на електрику для домогосподарств. Але з 1 червня 2024 року, ймовірно, підвищаться і ціни на водопостачання. Ціна за кубометр води може зрости до 100–150 гривень.

Експерт Юрій Корольчук пояснив , що це підвищення пов'язане з великими боргами водоканалів перед постачальниками електрики. Крім того, ціни на воду не змінювалися протягом трьох років.

Вода / фото: Pinterest
Вода / фото: Pinterest

В Україні немає єдиного тарифу на воду, оскільки його встановлюють місцеві водоканали. Нині середня ціна на кубометр води становить 40-60 гривень. Однак, після очікуваного підвищення з 1 червня 2024 року вартість може збільшитися до 100-150 гривень за кубометр.

Основна причина – великі борги, що зросли після підвищення цін на електрику у 2023 році. Водоканали зараз заборгували близько 8 мільярдів гривень постачальникам електрики.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Директор Центру Разумкова Володимир Омельченко також наголосив, що є всі підстави для перегляду цін на воду. Водоканали в Україні працюють на межі своїх можливостей, а вся система водопостачання під загрозою.

Крім того, Знай.ua повідомляв нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року.

Раніше ми писали про те, що стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що змусять платити за "драконівськими" тарифами: хто викладе за воду найбільше