Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) планує збільшити тарифи для ПАТ "АК "Київводоканал" на послуги з водопостачання та водовідведення для бізнесу.

Це означає, що підприємства, які користуються цими послугами, скоро можуть платити більше за кубометр води. Централізоване водопостачання (ЦВ) для підприємств у цій сфері тариф підвищиться з 5,51 до 9,66 грн за куб. Для інших підприємств із 13,47 грн. до 21,42 грн. за куб.

Водопостачання, скріншот відео
Водопостачання, скріншот відео

Тарифи на централізоване водовідведення для підприємств у цій сфері зростуть з 4,43 до 6,79 грн за куб. Для інших підприємств тариф збільшиться із 11,85 до 17,64 грн за куб. м.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Ціни для населення залишаться без змін, як до 24 лютого 2022 року: 13,47 грн за водопостачання та 11,85 грн за водовідведення за куб (без ПДВ). Якщо зміни буде затверджено, нові тарифи почнуть діяти з 1 червня 2024 року.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Підвищення тарифів на воду відбувається з кількох причин:

  1. Продаж води впав: на 18,48% для водопостачання та на 18,49% для водовідведення, тобто продали менше води, ніж очікувалося.
  2. Для водопостачання та водовідведення суттєво зросли ціни на електрику: на 30,29% та на 25,83%.
  3. Зарплати працівників зросли на 23,63% для водопостачання та на 18,85% для водовідведення.
  4. Ціни на хімічні засоби для очищення води сильно зросли: на 99,85% для водопостачання та на 0,90% для водовідведення.
  5. Вартість підкачування води зросла на 31,46%.
  6. Витрати на пально-мастильні матеріали також зросли. Загальні фінансові витрати підприємства також зазнали змін.

Плановий прибуток, що використовується для погашення боргів перед Міжнародним банком реконструкції та розвитку, також збільшився.

Нагадаємо, воювати за гарячу воду більше не доведеться: як захистити свої права у сфері ЖКГ

Раніше в Знай.ua писали, що тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче