Українка висловила своє невдоволення щодо високого нарахування за ФСГ (функціонування системи гарячого водопостачання будинку) у своєму будинку та вказала на значну зміну суми порівняно з попередніми платежами.

"У квітні у мене гарячої води було 0 кубів – надіслали 275 грн за ФСГ, хоча раніше було 50 грн за 2 куби. Творять, що хочуть",звернулася дівчина до "Київтеплоенерго".

Вода / фото: Pinterest
Вода / фото: Pinterest

У відповідь оператор "Київтеплоенерго" пояснив, що ФСГ включається до платіжок з грудня 2021 року згідно з урядовою методикою розподілу комунальних послуг між споживачами.

Ця оплата призначена за теплову енергію, яку будівля споживає для роботи внутрішньої системи гарячого водопостачання та сушки для рушників.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Звернення до "Київтеплоенерго" / фото: скріншот Facebook
Звернення до "Київтеплоенерго" / фото: скріншот Facebook

Розмір нарахування залежить від типу та конструкції системи ГВП. Нарахування ФСГ здійснюються для всіх будинків, обладнаних системою гарячого водопостачання, і навіть якщо мешканець користується бойлером, плата за функціонування системи все одно стягується відповідно до законодавства.

Оплата за ФСГ здійснюється протягом усього року, коли надається послуга гарячого водопостачання, і для отримання інформації про нарахування за конкретним приміщенням рекомендується звернутися онлайн через месенджер на сторінці ЦКС.