Українців, які накопичили борги за комунальні послуги, почали активно карати. Водночас деяким громадянам вирішили "пробачити" частину заборгованості.

Процес часткового списання боргів за послуги ЖКГ уже запустили, але торкнеться він лише мешканців Херсона. Про це повідомляє Херсонська міська військова адміністрація в соцмережі facebook.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Жителям Херсона проводять перерахунок нарахувань за житлово-комунальні послуги за період, коли місто було окуповане російськими військами з 2 березня до 11 листопада 2022 року. Борги, накопичені в ці місяці, будуть списані.

"Комунальним підприємством "Херсонтеплоенерго" на цей час виконується перерахунок споживачам за спожиту теплову енергію в окупаційний період на загальну суму майже 65 млн грн з ПДВ. За теплову енергію – більше 61 млн грн, абонентська плата – понад 2 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Зазначається, що споживачам, які сплачували за комунальні послуги в період окупації, кошти будуть повернуті на особові рахунки як переплату. Разом з тим усім, хто мав борг за цей період, суму анулюють.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, колективне покарання: мешканців багатоповерхівок по-новому мотивують платити за комуналку.

Також наш портал інформував, не тільки електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися.