Для всіх наших шановних читачів, які стежать за тим, що відбуваються "хвилювання" на валютному ринку в Україні, є цікава інформація. Справа в тому, що з наступного тижня (20-26 травня) в Україні ситуація на валютному ринку буде спокійнішою за останні кілька місяців.

За словами фінансового експерта та банкіра Тараса Лісового, нові послаблення на валютному ринку для бізнесу, що діють з 4 травня, суттєво не позначаться на балансі попиту та пропозиції.

Обмінник валют в переході
Обмінник валют в переході

Лісовий також заявив, що Національний банк України на травень вибрав тактику регульованої девальвації, а отже можна розраховувати, що за підсумками місяця курс долара перебуватиме в діапазоні 39,7-40 грн, тобто потенційно курс гривні до долара може втратити максимально від 0, 2 грн до 0,5 грн.

Прогноз курсу:

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

- 39-40 грн/долар та 41-43 грн/євро;
- 39-41 грн/долар та 41-43,5 грн/євро.

Залежно від валюти, середня різниця між курсами міжбанку та готівкового ринку становитиме 0,5-0,7 грн. Банкір каже, що ритмічність та обсяг макрофіну, обсяги міжнародних валютних резервів (понад 43 млрд доларів) створюють міцну основу для подальших кроків регулятора щодо лібералізації валютного ринку.

Обмін валют в Україні
Обмін валют в Україні

Середні тижневі відхилення будуть у межах 1,5-2% від стартового курсу тижня.

"Таким чином, наступний тиждень не внесе на ринок глобальних змін: натомість можна розраховувати, що курсові коливання мало чим відрізнятимуться від двох попередніх тижнів. Ринок перебуватиме в стані легких і малопомітних курсових коливань, які будуть цілком задовільними і не загрожують спільній архітектурі ринку", – резюмував фінансист.

Нагадаємо, безробітним українцям виплатять майже 20 тисяч гривень: як отримати.

Раніше повідомлялося, "Закрити очі" і не бачити проблем: що відбувається з курсом гривні до долара та євро.

Також, долар обіцяє нові сюрпризи: на який курс валют чекати українцям.