Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за тим, що відбувається в енергетичному секторі економіки нашої країни, є дуже важливою інформацією.

Багато українців переживають, що через часті атаки російських окупантів, в Україні буде "тотальна темрява". Однак є й інші думки з цього приводу, зокрема, відповідальні за це фахівці.

Так, у "Центрі дослідження енергетики" поділилися дуже тривожним прогнозом. Фахівці вважають, що наступні два роки Україні доведеться жити з дефіцитом електроенергії.

Українці без світла, фото: Facebook
Українці без світла, фото: Facebook

За словами директора Центру Олександра Харченка, така ситуація означатиме "нормальний стан для української енергосистеми".

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

Альтернативне освітлення, скріншот: YouTube
Альтернативне освітлення, скріншот: YouTube

Також Олександр Харченко зазначив, що зараз високовольтні мережі передачі електроенергії перебувають у набагато кращому стані, ніж електростанції. Тому довгострокових погроз від мереж набагато менше, ніж від виробництва електрики.

"Дефіцит потужності зберігатиметься навіть у тому випадку, якщо енергетики полагодять частину розбитих російськими атаками енергоблоків", - додав директор Центру Олександр Харченко.

Нагадаємо, відключення світла в Україні: людей шокували похмурим прогнозом.

Раніше повідомлялося, чи можливий повний блекаут в Україні: гендиректор YASNO зробив важливу заяву.

Також, "водоканал" просить не пити киян воду з-під крана: чому і скільки діє заборона.