У Мінсоцполітики нагадали 9 причин, через які українці не зможуть отримати субсидію.

Умови, за яких громадянам України можуть відмовити у наданні субсидії, нагадали у Міністерстві соціальної політики

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Хто не має права на отримання субсидії в Україні:

1. Якщо загальна площа житлового приміщення перевищує 130 метрів квадратних (для квартир у багатоквартирних будинках) або 230 квадратних метрів (для індивідуальних будинків).

2. Якщо член сім'ї проводив фінансові операції у розмірі понад 50 тисяч гривень за останні 12 місяців. Виняток для тих, хто купив житло з проданого єдиного житла.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

3. Якщо людина має депозитний рахунок (рахунки) з балансом понад 100 тисяч гривень на перше число місяця, в якому призначається субсидія.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

4. У власності особи є транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше 5 років. Або більше одного транспортного засобу, який підлягає державній реєстрації та випущений менше 15 років тому (крім причепа та мопеда).

5. Якщо член сім'ї або особа з домогосподарства має більше одного житлового приміщення у своєму володінні на перше число місяця, коли призначається субсидія. До цього пункту є кілька винятків.

  • Житлові приміщення, що належать на правах спільної сумісної або пайової власності, включаючи розташовані у гуртожитках.

  • Житлові приміщення розташовані у сільській місцевості, селищах міського типу, на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

  • Житлові приміщення, щодо яких оформлено право на спадщину, за умови, що жодне з цих приміщень, включаючи спадщину, не здається в оренду. Це підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

  • Житлові приміщення, отримані дитиною-сиротою, дитиною, позбавленою батьківського піклування, або особою з їхньої кількості за рахунок державного або місцевого бюджету.

  • Житлові приміщення, зруйновані чи непридатними для проживання внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, викликаних збройною агресією Російської федерації.

6. Якщо людина не повернула переплату за попередні невикористані кошти субсидії.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

7. До початку періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, виявляється, що є особи, які досягли 18-річного віку, але не одержують доходи, які можуть враховуватися при нарахуванні субсидії.

8. Вона на день звернення отримала від постачальників послуг/підприємств інформацію щодо наявності простроченої заборгованості з оплати послуг протягом трьох місяців.

9. Вона має борг у виконавчих провадженнях про стягнення аліментів, який триває понад три місяці.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Нагадаємо про пільги на комунальні послуги: що треба зробити, щоби не залишитися без державної допомоги.

Раніше ми повідомляли, що у комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати.