Новий закон про захист військовослужбовців та їхніх сімей принесе кілька важливих змін щодо пільг для дружин (або чоловіків) військовослужбовців.

Суть у тому, що подружжя військових, які були покликані на службу в період мобілізації або у спеціальний період, тепер звільнятимуться від штрафів та пені за невиконання фінансових зобов'язань перед різними організаціями та людьми.

Військовий облік жінок, скріншот: YouTube
Військовий облік жінок, скріншот: YouTube

Про це йдеться у пункті 14 Закону "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" та в рамках Закону про мобілізацію 10449.

Це поширюється на ситуації з кредитами, крім тих, які пов'язані з купівлею житла чи автомобілів.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Важливо зазначити, що ці зміни також стосуються подружжя військових, які брали активну участь у захисті України, включаючи участь в АТО та інших заходах, пов'язаних з національною безпекою та обороною.

Родина військового. Фото Freepik
Родина військового. Фото Freepik

Це позитивний крок у забезпеченні додаткової підтримки та захисту сімей військовослужбовців в умовах їхньої служби та ризику, пов'язаного з обороною країни.

Зміни у законодавстві про мобілізацію почнуть діяти з 18 травня, після чого сім'ї військовослужбовців зможуть мати більший захист та стабільність у період активної служби.

Варто нагадати, що в Україні "посилили" штрафи для ухилістів: від чого залежить сума покарання і як оскаржити.

Крім того, Знай.ua повідомляв, як вилізти з боргової петлі, коли комуналка душить

Також наш портал інформував, що у українців пропонують штрафувати за несплату електроенергії: 50 тисяч гривень і не менше