В українських супермаркетах відчутно піднялися ціни на популярні м'ясні продукти. Які товари вдарять по гаманцю сильніше, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Вартість яловичини в торгових мережах збільшилася, але не так серйозно, як готові м'ясні вироби. Найбільше здивували нові ціни на ковбасу та сардельки.

М'ясна продукція, скріншот: YouTube
М'ясна продукція, скріншот: YouTube

Ціни на яловичину

Гуляш лише трохи збільшився в ціні, приблизно на 60 копійок - до 280,54 гривні за кілограм. Водночас вартість ребер зросла одразу на 2 гривні – до 168,95 гривні за кілограм.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ціни на ковбасу

Продукти переробки коштуватимуть українцям набагато дорожче за сире м'ясо. Приміром, варена ковбаса "Алан докторська" в середньому подорожчала з 320,71 до 367,86 гривні за кілограм. У деяких торгових мережах цінник на цей продукт сягає 414 гривень за кіло. Проте подешевшала докторська ковбаса "Глобине" – з 299 до 281,10 гривні за кіло.

Ціни на колбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на колбасу. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сардельки

У цій категорії також відзначається відчутний ривок цін. Так, сардельки "Алан Женевські" із сиром подорожчали в середньому з 311,13 до 340,37 гривні за кілограм. Сардельки "Ятрань" молочні пропонуються за доступнішою ціною - 110,12 гривні за кіло, проте також подорожчали майже на 3 гривні.

Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, кіло всього по 160 грн: супермаркети несподівано оновили ціни на свинину та сало.

Також наш портал інформував, в Україні перерахували ціни на макарони та деякі крупи: за що заплатимо більше.

Крім того, ми писали, і рибку з'їсти, і заощадити: супермаркети знизили ціни на скумбрію, оселедці та сардини.