В українських супермаркетах відчутно піднялися ціни на популярні м'ясні продукти. Які товари вдарять по гаманцю сильніше, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Вартість яловичини в торгових мережах збільшилася, але не так серйозно, як готові м'ясні вироби. Найбільше здивували нові ціни на ковбасу та сардельки.

М'ясна продукція, скріншот: YouTube
М'ясна продукція, скріншот: YouTube

Ціни на яловичину

Гуляш лише трохи збільшився в ціні, приблизно на 60 копійок - до 280,54 гривні за кілограм. Водночас вартість ребер зросла одразу на 2 гривні – до 168,95 гривні за кілограм.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Ціни на ковбасу

Продукти переробки коштуватимуть українцям набагато дорожче за сире м'ясо. Приміром, варена ковбаса "Алан докторська" в середньому подорожчала з 320,71 до 367,86 гривні за кілограм. У деяких торгових мережах цінник на цей продукт сягає 414 гривень за кіло. Проте подешевшала докторська ковбаса "Глобине" – з 299 до 281,10 гривні за кіло.

Ціни на колбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на колбасу. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сардельки

У цій категорії також відзначається відчутний ривок цін. Так, сардельки "Алан Женевські" із сиром подорожчали в середньому з 311,13 до 340,37 гривні за кілограм. Сардельки "Ятрань" молочні пропонуються за доступнішою ціною - 110,12 гривні за кіло, проте також подорожчали майже на 3 гривні.

Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, кіло всього по 160 грн: супермаркети несподівано оновили ціни на свинину та сало.

Також наш портал інформував, в Україні перерахували ціни на макарони та деякі крупи: за що заплатимо більше.

Крім того, ми писали, і рибку з'їсти, і заощадити: супермаркети знизили ціни на скумбрію, оселедці та сардини.