Власники газових плит, колонок або котлів можуть зіткнутися із серйозними проблемами, якщо знехтують простим правилом. Про це нагадали фахівці "Полтавагаз".

Газовики попередили, що проводити роботи зі встановлення чи демонтажу газових приладів можуть лише організації з відповідними дозволами. Самостійно втручатися у роботу приладів небезпечно та незаконно.

Газова служба. Фото: скрін youtube
Газова служба. Фото: скрін youtube

У разі виявлення порушень газове обладнання може бути відключено від системи газопостачання.

"Всі дії щодо заміни газового обладнання мають бути підтверджені документально. Якщо встановлене обладнання не відповідає проєктно-технічній документації, воно підлягає відключенню від системи газопостачання", - попередили споживачів.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Перевірка газових приладів Фото: скрін youtube
Перевірка газових приладів Фото: скрін youtube

Фахівці нагадали, що для встановлення газового обладнання припинити газопостачання перед початком робіт та відновити після їх завершення може лише Оператор ГРМ. Самовільне втручання у роботу газової мережі загрожує штрафами.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, що потрібно зробити, якщо тимчасово не користуєтеся газом: "Газмережі" попередили клієнтів.

Також наш портал інформував, штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.