В компанії Укрзалізниця розповіли, чи підвищаться ціни на квитки для пасажирів протягом цього року. Українцям пояснили, чи доведеться їм відкладати свої заощадження на те, щоб поїхати додому або вирушити у якусь подорож поїздами Укрзалізниці.

Про це розповідає Укрінформ.

14 травня Укрзалізниця офіційно оголосила, що не планує підвищувати тарифи на внутрішні пасажирські перевезення у 2024 році. Це означає, що ціни на квитки на поїзди по всій країні залишаться на поточному рівні протягом року. Зростання вартості квитків не закладено до фінансового плану Укрзалізниці на 2024 рік.

Це рішення є позитивною новиною для мільйонів українців, які користуються послугами залізничного транспорту.

Укрзалізниця. Фото: скрін youtube
Укрзалізниця. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода
Показати ще

Голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко розповів, що вони розглядали можливість підвищення вартості квитків, а все через зростання цін на електроенергію та газ, які використовуються для експлуатації поїздів.

На це вплинуло і підвищення рівня інфляції в Україні, що призвело до зростання витрат на інші товари та послуги, а також зниження купівельної спроможності українців.

Укрзалізниця також вживає заходів для скорочення своїх витрат, щоб мінімізувати вплив зростання цін на енергоносії та інфляції. Ці заходи включають впровадження енергоефективних технології, що дасть можливість модернізувати свої локомотиви та вагони, а також зменшення неефективних витрат, зокрема, бюрократії та корупції.

Працівники "Укрзалізниці" на коліях
Працівники "Укрзалізниці" на коліях

Нагадаємо, що Укрзалізниця запускає нову безкоштовну функцію для українських пасажирів

Як повідомляли раніше, українців попередили про зміни правил перевезення тварин потягом.

Як писав "Знай" раніше, від Укрзалізниці вимагають впровадження "чоловічих купе".