У квітні ціни в Україні знову прийшли до центру уваги, і вони не дали нам особливо радісних новин. Споживчі ціни піднялися на 0,2% порівняно з березнем та на 3,2% порівняно з минулим роком.

Це, звичайно, не найвеселіші цифри, особливо коли розглядаєш, як це відбивається на твоєму щоденному бюджеті.

Даними поділився Держстат.

"Інфляція на споживчому ринку у квітні 2024 р. порівняно з березнем 2024 р. склала 0,2%, з початку року – 1,4%", – зазначають у Держстаті.

Зміни споживчих цін / фото: Держстат
Зміни споживчих цін / фото: Держстат

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Але, як завжди, є свої особливості. У квітні, наприклад, ціни на яйця впали на 19,2%. Так, ви не дочули, майже на п'яту частину! Але не все так райдужно, адже ціни на яловичину, олію та рибу підскочили вгору.

І коли справа доходить до втіхи себе якимись смакотами, настає розчарування. Алкоголь і тютюнові вироби подорожчали на 0,6%, і, звичайно, це робить свій внесок у наше фінансове здоров'я.

Громадський транспорт Львова
Громадський транспорт Львова

Але найголовнішим шоком, мабуть, стало зростання цін на транспорт – на 2,1%. А все тому, що паливо та мастила подорожчали на 3,7%.

Загалом, квітневий місяць підтвердив, що ціни продовжують свій веселий марш нагору, і, здається, жодних особливих свят для нашого гаманця поки що не передбачається.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що тільки почався сезон, а ціни вже злетіли: скільки українцям сьогодні потрібно віддати за молоду картоплю та капусту.

Також наш портал інформував, цінники поважчали на 10 грн: скільки в Україні коштує оселедець, скумбрія та морозивний короп

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що витрати за комуналку покладіть на державу: куди звертатися за допомогою