В Україні змінилися ціни на популярні сезонні ягоди, якими люди люблять ласувати влітку. Стало відомо, скільки сьогодні коштують виноград та полуниця, як змінилась ціна в порівнянні з минулим місяцем та скільки потрібно віддати українцям за соковиті ягідні культури в супермаркеті.

Дані оприлюднили на офіційному сайті Мінфіну.

Для багатьох людей виноград та полуниця є одними з найулюбленіших ягід в літній сезон року. Якщо ви хочете поласувати ними й цього літа, варто знати їхню актуальну вартість.

Ціни на виноград в Україні

Сьогодні за 1 кілограм цієї літньої ягоди українцям потрібно заплатити, в середньому, 259,88 гривень, що дешевше, ніж минулого місяця, коли вартість винограду становила 265,70 гривень. Тобто, ціна на ягоду в травні 2024 року впала на 5,82 гривень.

Якщо ви плануєте купувати виноград в мережі магазинів Metro, то за 1 кілограм вам потрібно викласти так само.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Середня ціна на виноград в Україні. Фото: Мінфін
Середня ціна на виноград в Україні. Фото: Мінфін

Ціни на полуницю в Україні

Середня вартість 1 кілограму однієї з найпопулярніших в Україні ягідних культур сьогодні становить 170,00 гривень, що в порівнянні з минулим місяцем менше на 22,14 гривні. У квітні цього ж року вартість сезонної соковитої ягоди становила 192,14 гривні за 1 кілограм.

В мережі гіпермаркетів “Ашан” полуниця продається за сьогоднішньою середньою ціною.

Середня ціна на полуницю в Україні. Фото: Мінфін
Середня ціна на полуницю в Україні. Фото: Мінфін

Нагадаємо, як в Україні змінилися ціни на молочні продукти в травні 2024 року.

Як повідомляли раніше, українців попередили про підвищення цін на шпроти, сардини та кабачкову ікру.

Як писав "Знай" раніше, в Україні найближчим часом різко зростуть ціни на картоплю, моркву та цибулю.