Останнім часом до Держпродспоживслужби надходить багато звернень від споживачів щодо ваги товарів. Часто буває так, що упаковка виглядає звично, ціна не змінилася, але якщо подивитися уважніше, то виявляється, що вага товару менша за звичайний.

Це стосується різних продуктів, наприклад цукру або крупи, де на упаковці вказано 850 грамів замість звичного кілограма. Також це спостерігається з рідкими продуктами, такими як молоко, олія, оцет та інші.

Продукти / фото: Pixabay
Продукти / фото: Pixabay

Постає питання: чи є така дія порушенням прав споживача? Для відповіді на це запитання звернемося до чинного законодавства.

Відповідно до статті 4 Закону України "Про інформацію для споживачів про харчові продукти", інформація про харчовий продукт має бути точною, достовірною та зрозумілою для споживача, не повинна вводити в оману за його характеристиками, включаючи категорію продукту, його властивості, склад, кількість та інші параметри.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Таким чином, якщо вага товару на маркуванні вказана правильно, навіть якщо це не відповідає очікуванням споживача, підприємство не порушує законодавство.

Ціни на продукти, кадр з відео
Ціни на продукти, кадр з відео

Однак кількість товару у встановлених одиницях виміру є обов'язковою інформацією про харчові продукти, тому важливо уважно читати інформацію на упаковці товару перед покупкою.

Якщо ви виявили, що вага товару не відповідає інформації на упаковці, вам слід звернутися до Держпродспоживслужби та її територіальних органів для захисту ваших прав як споживача.