В Україні готуються підвищити ставки основних податків, включаючи податок на додану вартість та податок на доходи фізичних осіб через військовий збір. Це рішення викликане необхідністю забезпечення оборони країни.

Поки що законопроект про підвищення податків не зареєстрували, і його ще не представили на розгляд профільного комітету, але, завдяки джерелу, нам уже стали відомі основні норми, до яких готується уряд.

Гроші / фото: Pinterest
Гроші / фото: Pinterest

По-перше, планується збільшити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. Наразі українці платять 18% ПДФО та 1,5% військового збору, що в сумі становить 19,5%. Пропонується підвищити військовий збір до 5%, щоб усі кошти прямували на оборону.

Таким чином, якщо зараз українець із доходом у 10 тисяч гривень має заплатити 1 тисячу 950 гривень податку, за новими правилами це буде 2 тисячі 300 гривень. Загальна оподаткування доходів становитиме 23%.

Популярні новини зараз
"Нічого не буде купувати": відома тарологиня попередила українців про нову зброю росії Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Українцям заплатять 20 тисяч гривень, але треба поквапитись В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще

По-друге, щодо податку на додану вартість (ПДВ), рішення про точну суму підвищення ще не прийнято, але йдеться про можливе збільшення на 2% або 3%.

Податки, LexInform
Податки, LexInform

Мета підвищення податків пов'язана із браком коштів у бюджеті для оборони. Поки що точна сума, яка потрібна на оборону, невідома, але збільшення ПДВ на 2% може принести бюджету близько 70 мільярдів гривень, а на 3% понад 100 мільярдів гривень.

В уряді враховують можливості бізнесу та інфляцію, а також розглядаються додаткові заходи, такі як запровадження військового збору під час продажу нерухомості чи автомобіля, а також економічне бронювання для частини бізнесу.

Раніше ми писали про те, що новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Крім того, Знай.ua повідомляв про ціни на квартири в Україні: скільки зараз коштує "однушка" у різних областях