Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps впроваджує Програму підтримки сільського господарства України, яка спрямована на допомогу фермерам і аграрним підприємствам у відновленні та розвитку їхньої діяльності в умовах війни чи для започаткування власного бізнесу.

За інформацією, розміщеною на офіційному веб-сайті організації, кошти можуть отримати представники малого і середнього бізнесу, а також дрібні фермери та домогосподарства.

фермери
фермери

Фінансова підтримка Mercy Corps охоплює дві програми. Перша спрямована на дрібних фермерів та внутрішньо переміщених осіб у деяких областях України. Учасники програми можуть отримати значні гранти для відновлення сільськогосподарської діяльності.

Згідно з умовами, жителі Донецької, Запорізької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей мають можливість взяти участь у програмі, за винятком територій з активними бойовими діями або високим ризиком для життя та бізнесу.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Очікується, що фінансова допомога допоможе домогосподарствам та фермерам відновити або розширити свою сільськогосподарську діяльність, що сприятиме зростанню прибутку сімей.

Сума фінансової допомоги становить близько 3 000 доларів США та виплачується у гривневому еквіваленті за офіційним курсом Національного банку. Проте ця сума може змінюватися залежно від потреб кожного учасника програми.

Щоб стати претендентом на отримання гранту, необхідно зареєструватися на веб-сайті Mercy Corps та подати заявку, відповівши на запитання організаторів. Перший етап реєстрації передбачає лише надання загальної інформації без детального бізнес-плану.

Крім програми для фермерів, Mercy Corps також запускає ініціативу для малого та середнього бізнесу. До участі в цій програмі допускаються компанії, які відповідають таким критеріям:

  • Офіційно зареєстровані та не мають юридичних або правових перешкод для підприємницької діяльності.

  • Можуть забезпечити інвестиції до 50% від суми фінансової допомоги (розмір власного внеску визначається в індивідуальному порядку).

  • Представляють докази пошкоджень бізнесу внаслідок війни та переконливо демонструють потребу у грошовій підтримці для відновлення діяльності.

  • Взаємодіють з домогосподарствами або дрібними фермерами, наприклад, шляхом надання / отримання послуг, постачання / закупівлі ресурсів, реалізації / купівлі фермерських продуктів, забезпечення доступу до ринків збуту тощо.

  • Детально аргументують необхідність отримання фінансової допомоги.

Середній розмір гранту складає 75 000 доларів у гривневому еквіваленті. Заявки на отримання гранту можна подати через спеціальне посилання на веб-сайті організації. Відбір кандидатів відбуватиметься на конкурсній основі після аналізу безпекових ризиків.

Нагадаємо, Накрасти дозволять набагато більше: в Україні планують збільшити поріг кримінальної відповідальності

Раніше ми повідомляли, що Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"