Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що далеко не всі українські пенсіонери отримають надбавки до своїх виплат, які мають бути за віком. Є певні обмеження, через які частину українських пенсіонерів позбавлять таких виплат.

Про те, чому не всім пенсіонерам нарахують надбавки до пенсій, а також хто залишиться без доплат і чому розповіли представники прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Хто має право на надбавки до пенсій за віком

Згідно із законодавством, право на надбавку до пенсії мають пенсіонери, які досягли певного віку:

- додатково 300 гривень на місяць отримують пенсіонери після досягнення або 70 років та до досягнення 74 років;

- 456 гривень на місяць отримують пенсіонери віком від 75 до 79 років;

- 570 гривень на місяць - належна надбавка для пенсіонерів старших 80 років.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Оформлення документів, фото: ПФУ
Оформлення документів, фото: ПФУ

Такі надбавки Пенсійний фонд України призначає автоматично після досягнення певним віком пенсіонером — звертатися для цього нікуди не потрібно. Надбавка прийде разом із пенсією — на банківську картку чи поштове відділення.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Хто залишиться без надбавки

Однак не всі пенсіонери після досягнення вказаного віку отримають надбавку. Як наголошують у ПФУ, згідно із законодавством, доплати нараховуються виключно пенсіонерам, чия пенсія нижча за 10 340 гривень на місяць (разом з іншими доплатами та надбавками). Інакше надбавок чекати не варто.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Яку ще надбавку до пенсії можна отримати

Після досягнення 80 років пенсіонери можуть претендувати на надбавку, якщо їхнє здоров'я погіршилося і вони потребують стороннього догляду.

Для отримання такої надбавки у розмірі 944 гривні потрібно звернутися до Пенсійного фонду з відповідною заявою та надати документи, які б підтверджували погіршення здоров'я, а також самостійне проживання без постійної допомоги.

Нагадаємо, українці отримають доплати у травні та червні: кого стосується.

Раніше повідомлялося, сотні українських пенсіонерів залишаться без виплат.

Також, дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат.