Підприємство "Воля" отримало грант на купівлю спеціального обладнання для обробки картоплі перед її продажем. Вони планують вже цієї осені запустити виробництво.

За словами співзасновника фірми, Дмитра Ткаченка, обладнання вже замовлене і буде готове незабаром. Це дозволить підприємству переробляти до 10 тонн картоплі щодня. Також вони мають намір співпрацювати з іншими картоплярями. Головною умовою є використання картоплі одного сорту для більш ефективної переробки.

Ціни на картоплю, фото: Знай.ua
Ціни на картоплю, фото: Знай.ua

Дмитро Ткаченко розповідає, що вироблена продукція буде призначена для внутрішнього ринку, але може вважатись нестандартною і дорогою для українських споживачів. Проте, компанія вирощує власну сировину, тому може гнучко підходити до ціноутворення.

"Воля" також проводить дослідження, які сорти картоплі найкраще підходять для вакуумування. За попередніми результатами, два сорти від німецької компанії Solana вже відібрані для подальшої переробки.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Добриво для картоплі, скріншот: YouTube
Добриво для картоплі, скріншот: YouTube

Український ринок картоплі є досить великим, але більша частина врожаю, який вирощується у приватних господарствах, залишається поза офіційною статистикою.

Ціни на картоплю змінюються, і в останній час вони падають, особливо з появою на ринку ранніх сортів, які фермери намагаються виростити і продати якомога швидше. Це збільшує пропозицію і тисне на зниження цін.

Раніше ми писали про те, що клади це в кожну лунку, картоплі буде валом: колорадський жук боїться цього засобу

Крім того, Знай.ua повідомляв, повний пакет за 11 грн: в Україні супермаркети оновили ціни на моркву, капусту та картоплю