Морква – це такий унікальний овоч, який можно додавати як до перших страв, так і до салатів чи навіть їсти з цукром, адже вона дуже корисна для здоров’я. Проте, щоб купити торішню моркву, українцям зараз потрібно віддавати трохи більше, ніж раніше.

Про це розповідає East Fruit.

Експерти кажуть, що сьогодні вартість минулого врожаю моркви активно підвищується. Це відбувається через те, що у місцевих господарствах скорочується кількість цих овочів і, навпаки, зростає попит на моркву на ринку України.

Жінка, яка обирає моркву в магазині
Жінка, яка обирає моркву в магазині

Фермери, які ще мають минулорічні запаси моркви, підвищують на неї ціни. Станом на 9 травня 2024 року виробники України продають моркву гарної якості за 9-15 гривень за 1 кілограм. Якщо порівнювати це з минулим тижнем, то це, в середньому, на 26% дорожче.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

На ринку кажуть, що українці стали набагато активніше і частіше купувати цей популярний овоч. А через сезонне зменшення кількості цього овоча в місцевих господарствах якісна морква на ринку починає потроху зникати.

Морква, фото з вільних джерел
Морква, фото з вільних джерел

До того ж, варто звернути увагу і на минулорічні ціни на моркву, адже тоді овоч гарної якості був, у середньому, в 3,4 рази дорожчим, ніж цього року.

Нагадаємо, що українців попередили про значне підвищення цін на популярні овочі та фрукти.

Як повідомляли раніше, на українському ринку активно знижуються ціни на деякі продукти харчування.

Як писав "Знай" раніше, в українських супермаркетах та на ринку активно дорожчає один з найпопулярніших овочів.