Заяву про надання соціальної послуги догляду вдома тепер можна подати онлайн через особистий кабінет на веб-порталі Пенсійного фонду України.

Для цього слід виконати декілька простих кроків:

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

  1. Спочатку необхідно авторизуватися на веб-порталі з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

  2. Після авторизації перейдіть до розділу "Комунікації з ПФУ" та виберіть опцію "Заява про надання соціальної послуги".

    Популярні новини зараз
    Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Чи буде в Україні долар по 50 гривень: експерт розповів, до чого готуватись Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
    Показати ще
  3. Виберіть відповідну опцію для заяви про надання соціальної послуги догляду вдома та заповніть усі обов'язкові поля онлайн-форми.

  4. Якщо необхідно, додайте інформацію про членів сім'ї або інших осіб, які будуть доглядати.

  5. Додайте скан-копії документів, що підтверджують право на отримання соціальної послуги догляду на дому. Це можуть бути висновки лікарсько-консультативної комісії, медичні висновки про здатність до самообслуговування та потреби допомоги, витяги з актів огляду медико-соціальної експертної комісії та інші документи.

  6. Перевірте внесені дані, підпишіть заяву за допомогою кваліфікованого електронного підпису та натисніть кнопку "Надіслати до ПФУ".

пенсіонер, фото Pxhere
пенсіонер, фото Pxhere

Стан розгляду заяви можна відстежувати в особистому кабінеті на веб-порталі у розділі "Мої звернення" та "Статус звернення".

Переконайтеся, що всі скан-копії документів відповідають вимогам: вони мають бути кольоровими, чіткими, збережені у форматах JPG або PDF, і розмір кожного файлу не повинен перевищувати 1 МБ.

Також обов'язково слід правильно назвати кожен файл відповідно до його вигляду.