Голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян висловив побоювання щодо можливого підвищення тарифів на електроенергію вже цього року.

Причиною такого рішення стане необхідність великих фінансових ресурсів для відновлення енергетичних об'єктів після атак з росії.

АЕС, опалення, електроенергія // фото Getty Images
АЕС, опалення, електроенергія // фото Getty Images

"Ймовірно, доведеться все ж таки розглянути можливість залучення внутрішніх резервів – переглянути тариф на електроенергію... Оскільки потрібен справді великий фінансовий ресурс для відновлення об'єктів електроенергетики, перший етап такого підвищення, можливо, доцільно зробити вже цього року", – каже він.

Він також нагадав про прогноз Національного банку України, який наголошував на необхідності поетапного підвищення тарифів протягом кількох років. Однак через складну ситуацію в енергетиці ціни на електроенергію можуть зрости швидше.

Популярні новини зараз
Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

За попередніми оцінками, збитки від російських атак за останні півтора місяці перевищили $1 млрд. Існуючі тарифи та міжнародна допомога не здатні повністю покрити ці збитки, тому триває пошук рішень.

Щодо можливих відключень електроенергії, Слободян зазначив, що тотальний блекаут у країні малоймовірний. Однак, відключення можливі, особливо якщо не вдасться відновити пошкоджені енергооб'єкти до початку опалювального сезону.

А ми нагадуємо про комунальні послуги під час війни: що робити, якщо послуги надані неправильно

Також ми писали про те, що платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло