Фонд енергоефективності в Україні оголосив про запуск нової програми грантів "ГрінДІМ", яка спрямована на підтримку використання альтернативних джерел енергії в об'єднаннях співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативах.

Основна ідея програми полягає в тому, щоб зробити альтернативні джерела енергії доступними та економічно вигідними для широкого кола споживачів. Фонд надає фінансову підтримку у формі гранту на безоплатній та безповоротній основі, що становить 70% вартості обладнання, аудиту та сертифікації енергоефективності будинку. Ці гранти спрямовані на часткову компенсацію витрат на основне обладнання, додаткові матеріали та сертифікацію енергетичної ефективності перед поданням заявки та після реалізації проєкту.

будинки
будинки

За інформацією пресслужби фонду, програма "ГрінДІМ" розпочнеться з пілотного етапу. Учасники програми можуть отримати до 1 мільйона гривень на встановлення сонячних електростанцій та до 2 мільйонів гривень на встановлення теплових насосів. Крім того, програма передбачає компенсацію витрат на послуги сертифікації енергоефективності будинку до 15 тисяч гривень.

Учасниками програми можуть стати усі ОСББ та ЖБК, що були створені відповідно до вимог закону та представляють інтереси співвласників багатоквартирних будинків.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Нагадаємо, Виплатять до 500 тисяч гривень: українцям пропонують шалені гроші, як отримати

Раніше ми розповідали, що На газ та воду точно вистачить: як отримати майже 500 гривень компенсації за комуналку