Безпека фінансових транзакцій є пріорітетом для банківських установ. Проте, іноді заходи безпеки можуть завдати значних незручностей клієнтам, як це сталося у випадку з клієнткою ПриватБанку.

Жінка, яка поділилася своєю історією на порталі "Мінфін", зіткнулася з тим, що її банківську картку було заблоковано після скарги іншої особи, яка здійснила переказ на її рахунок. Вона отримала повідомлення від служби підтримки, де їй пояснили, що блокування є тимчасовим і протягом 30 днів картка автоматично розблокується. Але після закінчення цього строку обмеження на її рахунку залишилися.

Картка. Фото: Today.ua
Картка. Фото: Today.ua
Картка. Фото: Today.ua

Представники ПриватБанку вибачилися за створені незручності та пообіцяли розібратися у ситуації, обіцяючи зв'язатися з клієнтом найближчим часом.

Блокування рахунків можуть бути наслідком порушення правил фінансового моніторингу, які застосовують для запобігання фінансовим злочинам і шахрайству. Часто вони є автоматичними, особливо коли мова йде про транзакції, що мають підвищений ризик.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Приклад з клієнткою ПриватБанку є ілюстрацією такої ситуації. ЇЇ рахунок заблоковали після скарги іншої особи, щоб не допустити шахрайства.

Банки також блокують "нетипові" операції, особливо ті, які включають великі суми готівкою. Це може статися в таких випадках:

  • Зняття великих сум готівкою в незвичних регіонах.
  • Великі онлайн-покупки, особливо вночі.
  • Отримання та виведення великих сум на картку готівкою.
  • Операції з криптовалютою або іншими віртуальними активами понад 30 тисяч гривень.
  • Транзакції понад 400 тисяч гривень.

Нагадаємо, ПриватБанк вирішив побалувати українців ласими знижками: можна заощадити купу грошей

Раніше ми розповідали, що Доведеться писати заяву: у Мінсоцполітики попередили українців про вимоги для субсидій