Українці, які тимчасово не мешкають вдома або з іншої причини не споживають газ, зобов'язані регулярно проходити важливу процедуру. Якщо цього не робити, то можуть виникнути непорозуміння з платіжками. Про це повідомляють "Газмережі".

Газовики рекомендують споживачам, які тимчасово не використовують газ, не ігнорувати процедури передачі показників лічильника. Щомісяця слід передавати постійні дані.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Якщо цього не зробити, то постачальник може вважати газ за середнім споживанням, навіть якщо газові прилади жодного разу не використовувалися.

"Передавати показання лічильника необхідно навіть, якщо ви тимчасово не проживаєте у помешканні та не користувалися газом. Якщо цього не зробити, оператори ГРМ (міськ- або облгаз) можуть нарахувати обсяг спожитого газу на основі планового щомісячного об’єму споживання", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Передати показники можна через онлайн-сервіси або за телефоном:

  • +38 066 300 28 88;
  • +38 098 300 28 88;
  • +38 093 300 28 88.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, рахунки за доставку не будуть таким тягарем: "Газмережі" розповіли про корисну "фішку".

Також наш портал інформував, штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.