В Україні змінилися ціни на популярні овочі – огірки, помідори та деяку зелень. Чи можна закуповуватись на салати, показують дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Українські тепличні комбінати пропонують огірок за доступнішими цінами. У середньому овоч подешевшав на 20% і коштує від 55 до 100 гривень за кілограм.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Такі цінові перестановки гравці ринку пояснюють сезонним збільшенням пропозиції огірка. У той самий час темпи реалізації досить низькі, що змушує переглядати ціни.

Дані моніторингу показують, що на початку травня тепличні огірки продаються в середньому на 10% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року.

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на помідори та зелень

Паралельно в українських супермаркетах спостерігається зниження цін на помідори. Середня вартість червоних помідорів знизилася із 106,77 до 94,35 гривні за кілограм. Рожеві пропонуються по 104 гривні за кіло. А ось помідори вершка подорожчали із 145,85 до 158,25 гривні за кіло.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Крім того, помітно зменшилася у ціні петрушка. Популярна зелень продається по 15,30 гривні за 70 грамів, а це більш ніж у половину дешевше, ніж минулого місяця.

Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти вже на вагу золота: українців налякали новими цінами на банани, яблука та лимони.

Також наш портал інформував, бюджетно не вийде: скільки доведеться викласти, щоби закупитися на шашлик.

Крім того, ми писали, від суми в чеку волосся дибки стане: супермаркети оновили ціни на ковбасу, сало і сосиски.