Наприкінці лютого Президент анонсував запуск програми «Кешбек», яка повертатиме частину коштів за покупки товарів українського виробництва на рахунки споживачів. При цьому виникає серйозна загроза витоку приватних даних і порушення банківської таємниці.

Основна ідея програми полягає в тому, щоб покупці отримували часткове повернення коштів за покупки українських товарів. Але для цього потрібно "прикріпити" одну зі своїх банківських карток до "Дії" та надати дозвіл на перегляд усіх транзакцій з цієї картки. Після цього вони отримають часткове повернення коштів за покупки українських товарів на спеціальний рахунок.

Кешбек в Україні
Кешбек в Україні

Розмір кешбеку буде визначатися державною платформою на основі "Дії". Це може бути певний відсоток від суми покупки або фіксована сума за певний обсяг витрат. Кошти на повернення кешбеку надаватиме держава.

Проте окрім підтримки українських виробників та очікуваного економічного зростання наслідками програми може стати і порушення приватності даних українців. Про це заявив нардеп Ярослав Железняк на своєму каналі в Telegram.

Популярні новини зараз
Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

За його словами, податкова служба зможе бачити всі операції, навіть ті, які зазвичай були захищені банківською таємницею. Ініціатива коштуватиме державі 3-10 млрд грн бюджетних коштів. І це при тому, що в бюджеті не вистачає грошей на армію.

Раніше ми повідомляли, що Заборона Кабміну "не завада": українські чоловіки можуть отримати паспорт за кордоном, але не всі

Нагадаємо, Соціальна допомога перетворилась на безгрошів'я: через обіцянки пенсіонер втратив все