У Верховній Раді України не вдалося прийняти законопроєкт про введення "другої пенсії", який передбачав створення накопичувального пенсійного забезпечення.

Необхідна кількість голосів для цього не була зібрана, тому законопроєкт повернули авторам для доробки. Одним із авторів є голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Втілення цього плану було ускладнене кількома факторами.

По-перше, Міжнародний валютний фонд у своєму недавньому Меморандумі вказав, що Україна повинна узгоджувати зміни в пенсійній системі зі Світовим банком.

Гроші, гаманець / фото: Freepik
Гроші, гаманець / фото: Freepik

А також оптимізувати соціальні витрати, уникаючи підвищення соціальних стандартів. По-друге, через військовий конфлікт і демографічні невизначеності стає складно проводити точні розрахунки для таких реформ.

Популярні новини зараз
Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Голова Фінансового комітету, Данило Гетманцев, висловив розчарування через неприйняття законопроєкту, звинувативши в цьому популізм і безвідповідальність.

Гаманець, фото depositphotos
Гаманець, фото depositphotos

Нещодавно український парламент не зміг прийняти закон, який би дозволив створення системи для накопичення додаткових коштів на пенсію.

Закон не отримав достатньо голосів, і тепер його потрібно допрацювати. Основні перешкоди - нові вимоги Міжнародного валютного фонду про замороження соціальних витрат та військовий конфлікт, який ускладнює економічні розрахунки.

Нагадаємо, з цим впораються навіть діти: як порахувати розмір пенсії за віком

Вам буде цікаво дізнатися йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери