Популярні м'ясні продукти стають ледь не делікатесом для пересічних українців. Під кінець квітня у торгових мережах злетіли ціни на ковбасу, бекон та буженину. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

Українцям стає дедалі важче дозволити собі "зайві" продукти харчування. Особливо це стосується пенсіонерів, більшість із яких отримує по 3-4 тисячі гривень. За такого доходу важко навіть подумати про купівлю популярних м'ясних продуктів.

М'ясна продукція, скріншот: YouTube
М'ясна продукція, скріншот: YouTube

Ціни на ковбасу

Ковбаса сирокопчена "Алан Брауншвейгська" різко додала в ціні. Середня вартість товару збільшилася з 733 до 829,37 гривні за кілограм. Ковбаса cалямі варено-копчена ТМ "Глобине" подорожчала з 112,04 до 115,43 гривні за 460 грамів.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці
Показати ще

Ціни на бекон

Бекон "Укрпромпостач" у середньому продається по 422,55 гривні за кілограм. Якщо порівнювати з минулим місяцем, то продукт подорожчав на понад 23 гривні.

Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін
Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін

Ціни на буженину

Середня вартість буженини "Ятрань" зросла з 500,52 до 528,10 гривні за кілограм. У деяких супермаркетах цінники на цей продукт сягають 559 гривень. Буженина "Ятрань", запечена з чорносливом, збільшилася в ціні на 20 гривень і пропонується покупцям в середньому по 557,60 гривні за кілограм.

Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни перекинулися "з ніг на голову": скільки заплатимо за вершкове масло, макарони та сардельки.

Також наш портал інформував, борщ без сметани, а кава без вершків: популярні молочні продукти вдарять по кишені.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, помідори, печериці та молода капуста – дорога розкіш: нові ціни залишать із порожнім шлунком.