Для споживачів зростуть одразу три тарифи на комунальні послуги – за централізоване водопостачання, каналізацію та вивіз сміття. Нові розцінки готуються запровадити вже з 1 травня.

Подорожчання комуналки торкнеться мешканців Кельменців, що у Чернівецькій області. Про запровадження нових тарифів мешканців проінформувала місцева влада.

Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube
Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube

Так, із 1 травня 2024 року тариф на централізоване водопостачання для побутових споживачів збільшиться до 47,60 гривні за кубометр. Водночас бюджетні організації та інші споживачі платитимуть більше – 49,86 та 58,93 гривні за кубометр відповідно.

Каналізація для населення подорожчає до 39,69 гривні за кубометр стоків. Бюджетні організації сплачуватимуть за тарифом 41,58 гривні за кубометр, а інші споживачі – 49,14 гривні за кубометр.

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Комунальні тарифи, кадр з відео
Комунальні тарифи, кадр з відео

Крім того, з початку травня набудуть чинності нові тарифи на вивезення побутових відходів. Для населення тариф становитиме 176 гривень за кубометр, а для бюджетних організацій та інших споживачів 191,09 та 209,53 гривні за кубометр відповідно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, держава сплатить комуналку замість пенсіонера: кому із літніх українців сильно пощастить.

Також наш портал інформував, комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною.

Крім того, ми писали, підвищення тарифів та залучення колекторів: водоканальники анонсували "сюрпризи".