Кожен, у кого в житлі встановлено лічильник води, повинен стежити за його міжповірочним періодом і вчасно віддавати прилад на перевірку. Якщо цього не зробити, то будуть наслідки.

Чому не можна ігнорувати повірку лічильників води та скільки коштує послуга, розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко, йдеться у матеріалі "Української енергетики".

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Експерт попереджає, що якщо встановлений у квартирі лічильник, потребував перевірки, але процедура не була здійснена, то споживачеві доведеться платити не за лічильником, а за формулою.

У такому разі нарахування до платіжки можуть серйозно відрізнятись від сум, які доводилося платити раніше. За словами Олега Попенка, цифри в рахунках можуть бути в два або навіть три рази вищими від фактичного споживання.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Саме тому вигідніше своєчасно віддати лічильник на перевірку, ніж ігнорувати процедуру. Вартість послуги залежить від організації, яка її надає.

Орієнтовна вартість перевірки лічильника

Без демонтажу (за допомогою переносної проливної установки) послуга коштуватиме приблизно 272 гривні, але до цієї суми слід додати витрати на розпломбування та опломбування приладу.

Перевірка лічильника без встановлення обійдеться у 219 гривень, але з урахуванням демонтажу та монтажу сума до оплати може перевалити за 600 гривень.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання.

Також наш портал інформував, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.