Для трьох категорій споживачів запроваджуються нові тарифи на холодну воду та каналізацію. Переглянути вартість послуг довелося через подорожчання складових тарифу.

Зростання тарифів торкнеться мешканців Теребовлянської територіальної громади. Про це йдеться на офіційному сайті громади.

Вода з крану. Фото: скрін youtube
Вода з крану. Фото: скрін youtube

За результатами слухань, які пройшли 22 квітня, було ухвалено рішення про запровадження нових тарифів на воду та каналізацію для побутових споживачів, а також господарських та бюджетних організацій.

Причиною підвищення цін на послуги водоканалу називають серйозне подорожчання електроенергії та мінімальної зарплати.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

"Станом на 1 квітня 2024 року у порівнянні з 2021 роком відбулось значне підвищення мінімальної заробітної плати з 6000 грн до 8000 грн, вартість електроенергії зросла з 3,93 грн за кВт/год до 7,81 грн за кВт/год. Тому виникла необхідність підвищення тарифів на водопостачання", - йдеться у повідомленні.

Платіжка / фото: скріншот Youtube
Платіжка / фото: скріншот Youtube

Так, тариф на водопостачання для населення встановлено на рівні 35,63 гривні за кубометр. При цьому передбачено дотацію на різницю тарифу для населення - 7,14 гривні за кубометр. Вартість каналізації зросте до 5,04 гривні за кубометр.

Раніше портал Знай повідомляв, комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною.

Також наш портал інформував, за ігнорування - покарають: українцям показали, як позбутися проблемних платіжок.

Крім того, ми писали, українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики.