У червні 2024 року в Україні запланований перерахунок пенсій для пенсіонерів, які не залишили робочі місця навіть після виходу на заслужений відпочинок.

Хоча підвищення пенсій було започатковано ще з квітня, технічні затримки у надходженні даних про страховий стаж призвели до того, що виплата здійснюватиметься одразу за три місяці - квітень, травень і червень.

Пенсіонери / фото: Pixabay
Пенсіонери / фото: Pixabay

Такі перерахунки відбудуться автоматично для тих пенсіонерів, які продовжили свою трудову діяльність після пенсії і змогли додати до свого трудового стажу щонайменше 24 місяці страхового стажу станом на 1 березня 2024 року.

Це означає, що кожен пенсіонер, який продовжує працювати і сплачувати внески до пенсійної системи, може розраховувати на збільшення своєї місячної пенсійної виплати.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Перерахунок пенсій, скріншот: YouTube
Перерахунок пенсій, скріншот: YouTube

Офіційна дата перерахунку була встановлена на 1 квітня 2024 року. Однак, для здійснення перерахунку необхідно отримати актуальні дані про сплату єдиного соціального внеску, які мають надійти до Пенсійного фонду не пізніше 10 травня.

Оскільки ці дані включають інформацію про страхові внески за перший квартал 2024 року. Тільки після обробки цих відомостей буде можливим провести перерахунок пенсій.

Перерахунок пенсій, скріншот з відео
Перерахунок пенсій, скріншот з відео

Для пенсіонерів, які продовжують працювати, червень обіцяє бути особливим місяцем. Вони отримають звичайні пенсійні виплати, але до них додадуться ще й додаткові гроші за квітень і травень. Ці додаткові виплати затримались через паперову тяганину, але тепер усе буде виплачено разом.

Нагадаємо, без пенсії не залишитеся: ПФУ дав пораду 60-річним українцям із недостатнім стажем

Раніше ми писали про те, що чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"