У світі нумізматики завжди є місце для дивовижних відкриттів та несподіваних знахідок. Цікаві історії часто народжуються навколо дефектних або рідкісних монет, які випадково потрапляють в обіг або стають навіть об'єктами пристрасті серед колекціонерів.

Цього разу у центрі уваги – українське 25 копійок 1992 року карбування. На перший погляд, вона може здатися повсякденною та незначною.

Копійки. Фото: скрін youtube
Копійки. Фото: скрін youtube

Однак, за цією монетою ховається рідкісна особливість, що робить її справжнім скарбом для колекціонерів.

Продавець з Миколаєва виставив цей незвичайний екземпляр на Violity, наголосивши на його унікальності. За класифікацією монет України, ця 25 копійок здобула "шифр" – 4БАм, Англійський карбування.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Особливість цієї монети полягає в тому, що зазвичай "опуклий" тризуб і "втиснутий" щит тут, навпаки, звернені.

25 копійок за 17 тисяч гривень / фото: Violity
25 копійок за 17 тисяч гривень / фото: Violity

Таке дефектне карбування стало причиною для багатьох нумізматичних дискусій та інтересу з боку колекціонерів. Ціна на такі рідкісні монети може змінюватись в залежності від стану та попиту.

Продавець оцінив свій екземпляр у 17 тисяч гривень, і, судячи з числа тих, хто стежить за монетою на сайті, інтерес до нього лише зростає.

Так що наступного разу, коли ви знайдете у своєму гаманці або серед старих речей дефектну монету, пам'ятайте: вона може коштувати набагато більше, ніж ви думаєте.

А ми нагадуємо, монети, які НБУ вивів із обігу, із задоволенням заберуть колекціонери: скільки можна заробити

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що знайдете в кишені - радійте: такі 10 копійок можна продати за 15 000 гривень

Також наш портал інформував, як одна монетка може допомогти вкрасти ваше авто: нові методи лиходіїв