Українцям розповіли, скільки доведеться платити за одні із критично важливих комунальних послуг з 1 травня. Чи буде подорожчання блакитного палива та як зміниться тариф на світло, йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

Побутових споживачів уже попередили, що в найближчому майбутньому є висока ймовірність запровадження нового тарифу на електроенергію. Водночас ситуація з газом не є такою однозначною.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Тарифи на світло з 1 травня

У травні для побутових споживачів продовжить діяти фіксований тариф – 2,64 гривні за кіловат. В уряді точаться дискусії з приводу перегляду цін, проте жодної конкретики поки що немає.

"У травні точно тариф не зміниться", - повідомляє співрозмовник в уряді.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Оплата за електроенергію, кадр з відео
Оплата за електроенергію, кадр з відео

Збитки, які російські атаки завдати енергосистемі, швидко оцінити дуже складно, як і спрогнозувати наслідки майбутніх атак. Тому запровадження нового тарифу – справа не одномоментна.

Тарифи на газ з 1 травня

Кабмін продовжив дію ПСО на ринку природного газу – до 31 серпня. Тому до вересня вартість блакитного палива для населення залишиться незмінною. У травні клієнти "Нафтогазу", як і раніше, віддаватиме по 7,96 гривні за кожен спожитий кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифів та залучення колекторів: водоканальники анонсували "сюрпризи".

Також наш портал інформував, українцям анонсували поетапне вивертання кишень: тарифи зростатимуть навесні та влітку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.