Тарифи на електроенергію в Україні готуються переглянути. Наскільки болючим подорожчання може виявитися для гаманців громадян, розповіла заступник міністра енергетики Світлана Грінчук в ефірі Єдиних новин.

Масовані удари росії по енергооб'єктах завдали дуже серйозної шкоди. На відновлювальні роботи потрібно багато ресурсів, які, зокрема, можуть залучати шляхом зміни тарифу для населення.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

У Міністерстві енергетики поки немає конкретного рішення, але підрахунки та дискусії щодо нової ціни на електрику активно йдуть. Світлана Грінчук не виключає, що у найближчому майбутньому відповідне рішення може бути ухвалене.

"На сьогоднішній день рішення ще не ухвалене. Продовжуються підрахунки та дискусії", - заявила чиновниця.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Водночас Світлана Грінчук наголосила, що підвищення тарифу для побутових споживачів буде мінімальним. При цьому залишаться пільгові механізми, що компенсують вартість електроенергії для малозабезпечених громадян.

До речі, за оцінками засновника Спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенка, тариф на світло можуть підняти до 3,5 гривні за кВт/год. Такої думки дотримується і нардеп Олексій Кучеренко.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже.

Також наш портал інформував, тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити.

Крім того, ми писали, удари росії по газових сховищах: чи можуть вплинути на тарифи для населення.