Для всіх наших шанованих читачів, які стосуються отримання пенсії, а також уважно стежать за інформацією про свої платіжки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що для пенсіонерів в Україні скасували плату за "доставку газу". Також це стосується осіб з інвалідністю, безробітних та інших уразливих категорій населення.

Цю інформацію прокоментували спеціалісти консультаційного центру "ГазПравда".

Квітанції, скріншот: YouTube
Квітанції, скріншот: YouTube

Так, у соціальних мережах поширюється інформація про відміну плати за доставку газу для пенсіонерів та інших уразливих категорій населення. В інформаційно-консультативному центрі для населення "ГазПравда" заявили, що ця "новина" – фейк. Іншими словами – обман населення.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Згідно з заявою, шахраї розповсюдили по мережі фейк, де повідомляється про нібито скасування плати за доставку газу для пенсіонерів, людей з інвалідністю, багатодітних сімей, сімей військовослужбовців та безробітних.

Доставка газу, скріншот: YouTube
Доставка газу, скріншот: YouTube

Сюжет було озвучено за допомогою штучного інтелекту та стилізовано під відомий український телеканал. У відео також повідомлялося про необхідність оформлення відмови від сплати за доставку газу через спеціальний телеграм-канал. Під час переходу на канал зловмисники отримували доступ до банківських рахунків людини, а також могли зламувати її соцмережі.

Тому в "ГазПравді" нагадують про необхідність перевіряти інформацію в офіційних джерелах та не переходити за підозрілими посиланнями. Завдяки простим заходам обережності шахраї не дістануться ваших грошей.

Нагадаємо, "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня.

Раніше повідомлялося, що кип'ятити не доведеться? В Україні визначилися з "літніми" цінами на гарячу воду.

Також, подарунок долі: у "Нафтогазі" підказали, як українцям отримати значну знижку.