Споживачам блакитного палива можуть загрожувати серйозні штрафи. Кого та за що можуть покарати, розповіли фахівці Дніпровської філії "Газмережі".

Газовики зазначили, що лише з початку року було виявлено понад сотню порушень правил обліку природного газу та цілісності системи газопостачання. Деякі споживачі вважають, що таким чином можуть заощадити на оплаті газу.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Споживачам нагадали, що будь-яке втручання у роботу газового лічильника чи несанкціоновані врізання в газопроводи оперативно виявляється фахівцями компанії за допомогою спеціального обладнання. Покарання за порушення більш ніж серйозне - до 500 тисяч гривень штрафу.

"Згідно до вимог Кодексу газорозподільних систем за нелегальне використання газу недобросовісні споживачі мають відшкодувати завдані Оператору ГРМ збитки. Залежно від виявленого виду порушень їх розмір може коливатися від 3,5 тис грн до 500 тис грн", - попередили газовики.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Наголошується, що всі факти крадіжки газу документуються фахівцями і якщо споживач не визнає провину, а також відмовляється відшкодовувати збитки компанії, питання вирішується вже через суд. У такому разі порушнику доведеться ще й сплатити судові витрати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, скільки платитимемо за газ, воду і світло: стало відомо, чи готується нове підвищення тарифів.

Також наш портал інформував, неправильно зняли показник газового лічильника: інструкція, яка врятує ваш гаманець.

Крім того, ми писали, нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни.