Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні 2024 року вже двічі провели індексацію пенсій – у березні та квітні.

Виплати підвищили більшості з 10,5 мільйонів пенсіонерів, у тому числі тим, хто продовжує працювати. Стало відомо, хто може претендувати на пенсію у розмірі майже 10 тисяч гривень.

Про це стало відомо завдяки інформації на порталі Пенсійного фонду України.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Українці, які планують у 2024 році стати пенсіонерами у 60-річному віці, мають нагромадити не менше 31 року страхового стажу. Щороку до 2028-го цей критерій збільшуватиметься ще на 12 місяців. Через чотири роки вийти на заслужений відпочинок зможуть вийти лише ті громадяни, які офіційно опрацюють щонайменше 35 років.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Наших співвітчизників цікавить, на яку пенсію можуть розраховувати з тим чи іншим розміром заробітної плати. Якщо йдеться про "мінімалку", майбутня виплата виявиться також мінімальною – 2361 грн. Як відомо, з 1 квітня мінімальна зарплата зросла до 8000 грн., а з 1 січня вона становила 7100 грн.

Працевлаштований громадянин із середньою зарплатою отримає близько 9491,5 грн. Нагадаємо, що за даними ПФУ останні три роки середній розмір української заробітної плати становить 13 547 грн. Звичайно, чим вищий дохід та податки, які з нього стягуються, тим більшою буде пенсія.

У формулі розрахунку пенсії обліковується середня зарплата за три роки, яку слід помножити на співвідношення власної зарплати українця до середньої, а також на 1%.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Скільки отримують пенсіонери

Максимальний середній розмір пенсії у столичних мешканців – близько 7,8 тис. грн. Друге місце посіла Рівненська область із 7,2 тис. грн, а на третьому – Донецька область із 7 тис. грн. Найнижчі пенсії у нашій країні виплачують мешканцям Тернопільської області – 4399 грн. При цьому середня виплата у нашій країні становить 5743 грн.

Нагадаємо, зміни у законодавстві: кому необхідно звернутися за допомогою.

Раніше повідомлялося, що українці можуть отримати додаткові пільги: кого стосується в першу чергу.

Також, понад 6 днів – до Пенсійного фонду: в Україні змінили терміни виплати лікарняних.