Андрій Закревський, провідний експерт у галузі енергетики та голова правління Асоціації "Нафта та Газ України", висловив серйозні побоювання щодо енергетичної безпеки країни. Під час інтерв'ю телеканалу Еспресо він поділився тривожними прогнозами.

За словами Закревського, ситуація з електроенергією в Україні стає критичною.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

З маневрового потенціалу країни залишається лише 12% від обсягів, які були доступні лише місяць тому. Це означає, що Україна може покладатися лише на базову електрогенерацію переважно від атомних електростанцій.

Найближчим часом до 12 областей України, включаючи Сумську, Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську та Одеську, загрожують регулярні відключення електроенергії тривалістю понад 6 годин на добу:

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

"Звичайно, по цих вузлах ударять. Я сказав, що в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях не буде світла взимку, тому що ми там не розосередили ці вузли. Відразу можу сказати, що ворог 100% вдарить по ним, а ще битиме по перетинах, які йдуть через Київ і далі через Дніпро", – сказав Андрій Закревський.

Ситуація стає ще більш затяжною через втрати, спричинені воєнними діями. Він упевнений, що противник направить свої удари на ці важливі енергетичні магістралі, включно з тими, що проходять через Київ.