Від 50 до 100% знижки на комунальні послуги можуть одержати окремі категорії українців, але для цього потрібно подати пакет документів до органів ПФУ. Про це повідомляє Управління з ветеранської політики Івано-Франківської ОДА на сторінці в соцмережі facebook.

Претендувати на знижки можуть ветерани та ветеранки, що включені до Реєстру осіб, які мають право на пільги. Заяву про внесення відомостей до цього реєстру можна подати як особисто, так і поштою чи електронною формою.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Розмір знижки залежить від статусу ветерана (учасник бойових дій, особа з інвалідністю внаслідок війни або учасник війни) та може становити від 50 до 100% вартості послуги", - йдеться у повідомленні.

Які документи потрібно подати до органів ПФУ:

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще
  • копія паспорта;
  • копія довідки про присвоєння реєстраційного номера/облікової картки платника податків;
  • копії документів, що підтверджують право на пільги;
  • довідку про склад сім'ї.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Після передачі документів до ПФУ необхідно звернутися до регіонального представника постачальника послуг та надати другий пакет документів. Постачальник комунальних послуг має проставити відповідну позначку у договорі про надання послуг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, грошові виплати та знижки на комунальні послуги: комусь з українців допоможуть вижити.

Також наш портал інформував, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.

Крім того, ми писали, малозабезпеченим та пенсіонерам покриють частину витрат на комуналку: умови отримання допомоги.