Чекають страшні випробування: екстрасенс попередила про загрозу

Яна Пасинкова, скріншот: YouTube
Яна Пасинкова, скріншот: YouTube

Тарологиня Яна Пасинкова висловила занепокоєння щодо майбутнього України, вона передбачила можливий напад з боку Білорусі. Задовго до війни в Україні мольфари пророкували її початок. Останнім часом тарологиня Яна Пасинкова висловила побоювання щодо можливості збільшення військової присутності Білорусі на українському кордоні цієї зими, яке може бути або показом сили, або справжньою загрозою, залежно від переговорів. Водночас поширюються чутки про можливе "замороження" конфлікту, але відьма-тарологиня Марія Тиха стверджує, що війна закінчиться не на користь Росії, яка може навіть втратити деякі території.

Платіжки доведеться осилювати самим: хто залишиться без субсидії у 2024 році

Одержувачі субсидій. Фото: скрін youtube
Одержувачі субсидій. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Малозабезпечені українці мають право на житлову субсидію, яка частково покриває витрати на комунальні послуги. Проте існує низка нюансів, за яких у допомозі відмовляють. Субсидії надаються для покриття витрат домогосподарства на газ, воду, вивіз сміття, електроенергію, керування будинком або купівлю твердого та рідкого палива для побутових потреб. Оформлення допомоги українцям спростили, але у ряді випадків її можуть просто не призначити.

Тарифи на тепло та гарячу воду можуть злетіти вдвічі: чи варто готуватися до найгіршого

Пенсіонерка з платіжками за комунальні послуги
Пенсіонерка з платіжками за комунальні послуги

У 2024 році існує ризик підвищення тарифів не лише на електроенергію, воду чи газ, а й на опалення та гарячу воду. За яких обставин це станеться. Під час повномасштабної війни уряд пообіцяв українцям незмінні тарифи на тепло та гарячу воду, незважаючи на різке зростання вартості енергоносіїв на європейських газових біржах. Завдяки дії режиму ПСО підприємства ТКЕ купують газ за фіксованими цінами, що й допомагає утримувати тарифи для населення та бюджетників, які були зафіксовані на 24 лютого 2022 року. Зазначається, що дія ухвали про фіксовані ціни на газ для підприємств ТКЕ закінчується вже 15 квітня 2024 року.

Вимкнення електропостачання через борги: скільки коштує повернути світло

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Українські боржники, які мають невиплачені рахунки за електроенергію, стикаються з реальністю відключення світла. Однак, процес відновлення електропостачання після відключення за борги не обмежується просто сплатою невиплаченої суми. Голова Спілки споживачів комунальних послуг, Олег Попенко, пояснює, що для повернення світла боржникам доведеться здійснити кілька кроків, які теж прийдеться оплатити. Вартість відключення та підключення електропостачання може залежати від обленерго, що обслуговує певну територію. Наприклад, у компанії Волиньобленерго вартість відключення складає 322,20 гривень, а підключення - 373,20 гривень.

На землю чекає "мега-посуха" через глобальне потепління - сільське господарство під загрозою

Посуха на полях, скріншот: Youtube
Посуха на полях, скріншот: Youtube

Людство вже зараз стикається з катастрофічними наслідками глобальної кліматичної кризи, і ситуація, на жаль, може лише погіршуватись у найближчому майбутньому. Згідно з висновками вчених, 2024 рік встановить нові температурні рекорди і стане найспекотнішим в історії спостережень за кліматом. Разом із безпрецедентними температурними показниками Землю загрожують охопити рекордні хвилі тепла та посух. Особливо драматичні наслідки очікують на Австралію, де посухи можуть завдати величезних збитків сільському господарству, водним ресурсам та екології