В Україні активно працюють над покращенням системи соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. Однією з важливих змін стане облік документів про склад сім'ї під час нарахування виплат цієї категорії громадян.

Українцям, яким довелося залишити свої будинки через військові дії, тепер нададуть можливість отримувати виплати в повному обсязі, навіть якщо члени їхньої родини не проживають разом із ними на контрольованих територіях.

Пільги для переселенців 2020, фото - Рexels
Пільги для переселенців 2020, фото - Рexels

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Люди повинні отримувати належні їм виплати ВПО, навіть якщо члени їхніх сімей не проживають разом з ними на підконтрольній території", – сказала віце-прем'єр Ірина Верещук.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Це рішення покликане забезпечити справедливий розподіл державної підтримки серед тих, хто опинився у важкій життєвій ситуації через воєнні дії.

Для підтвердження складу сім'ї можна буде надати акт обстеження, який можуть видати будинки, що управляють, ОСББ або інші комунальні підприємства.

приміщення вокзалу
приміщення вокзалу

Важливо відзначити, що форма такої довідки може бути різною, але вона має бути затверджена місцевою владою.

Ірина Верещук доручила розробити єдину форму документа для спрощення процесу отримання виплат. Це дозволить громадянам швидше та ефективніше звертатися за державною підтримкою, знизивши ризик можливих непорозумінь та затримок.

Раніше ми писали про те, де в Європі українські мігранти отримують найбільші виплати

Крім того, Знай.ua повідомляв, переселенцям подвоїть виплати, але одноразово: хто отримає збільшену допомогу

Також наш портал інформував, переселенців застерегли від втрати виплати: примусять до дій