Російські окупанти посилили атаки на енергетичні об'єкти, зокрема на газові сховища. Чи може це спричинити підвищення тарифів для населення, розповів експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук у коментарі "Фокусу".

Останніми місяцями атаки на українські енергооб'єкти посилилися. Наносяться ракетні удари, у тому числі по підземних сховищах газу.

Гaзові мережі. Фото: YouTube
Гaзові мережі. Фото: YouTube

Юрій Корольчук заявляє, що на даний момент побутовим споживачам не загрожують нові тарифи на блакитне паливо, адже потенційне пошкодження сховищ не позначиться на ціні.

"Тарифи на газ і потенційне пошкодження підземних сховищ не є прямо пов'язані між собою речі. Більшу роль у визначенні тарифу — підвищувати чи ні, грає бажання "Нафтогазу" й надалі діяти в тих умовах фінансової достатності, комфорту", - вважає експерт.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що з електроенергією ситуація в Україні складніша. Парламент вже шукає способів залучення коштів для відновлення енергосистеми після масованих атак окупантів. Зокрема йдеться обговорення перегляду тарифів для населення.

Ринкові тарифи на світ запроваджувати не планують, але експерти вважають, що подорожчання до 3,5 гривні за кВт/год - цілком реалістичний сценарій.

Раніше портал Знай повідомляв, газові платіжки за квітень: кому зі споживачів доведеться заплатити більше.

Також наш портал інформував, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.

Крім того, ми писали питання виживання: енергетики зробили важливе попередження всім українцям.